Perjantai 29. marraskuuta: Kukaan ei maksa!

:

Kansainvälinen lakkokutsu nousevia elinkustannuksia vastaan

Me kaikki maksamme jotta rikkaat rikastuisivat entisestään. Maksamme työllämme, ahertaen heidän taskunsa täyteen. Maksamme nousevilla vuokrilla heidän gentrifioidessa meidät ulos kodeistamme. Maksamme tuhoutuneella ympäristöllä, yhteisöjemme poispyyhkimisellä, jokapäiväisten elämiemme stressillä. Maksamme asioista jotka olivat ennen ilmaisia. Maksamme veroja jotta he voisivat palkata lisää kyttiä kyttäämään meitä. Me kaikki maksamme, mutta vain he hyötyvät.

Voisimme puhua korkeista elinkustannuksista, mutta kuka enää oikeasti elää?

Marraskuun 29. päivä kukaan ei maksa. Tämä on kutsu lakkoon, joka käy kaikkia niitä tapoja vastaan millä he puristavat meitä, kaikkia niitä tapoja vastaan jotka tekevät meille elämän mahdottomaksi.

Seattlessa on julkaistu kutsu joukkoliikenteen lippujen maksulakkoon. Portlandissa ihmiset kerääntyvät marraskuun 29. Pioneer Squarelle, San Franciscossa tapaamispaikkana on 16th and Mission. New Yorkissa on ollut mielenosoituksia joukkoliikenteen hintoja ja järjestyksenvalvontaa vastaan jo viikkoja, ja tällä viikolla on lisää luvassa. Chicagokin on jo mukana tässä. Missä vain olet, voit järjestää jotain tai tehdä jonkun aktion ystäviesi kanssa.

Lakko on isku. Se ei ole vain boikotti, vaan se tarkoittaa järjestelmän pysäyttämistä, estäen sen toimintaa. Voit vähintäänkin matkustaa lakkopäivänä itse pummilla. Mutta on parempi tehdä kieltäytymisestämme julkista ja yhteistä. Matkustakaa pummilla yhdessä. Jos lipuntarkastajat häiriköivät teitä, puuttukaa siihen. Sabotoikaa lippulaitteita. Pistäkää seinät julistamaan “Kukaan ei maksa!” julisteilla tai spreimaalilla. Pystyttäkää distropöytä jossa jaatte ilmaiseksi kirjallisuutta siitä miksi kenenkään ei pitäisi joutua maksamaan ikinä mistään. Perustakaa pummimatkustajien liitto niinkuin Ruotsissa.

Ihmiset ympäri maailman kapinoivat nousevia elinkustannuksia vastaan. Ecuadorissa vallattiin parlamenttitalo ja pakotettiin hallitus perumaan kaikki uusimmat leikkaukset. Chilessä joukkopummittamiset pistivät liikkeelle maanlaajuisen kapinan jota edes armeijan väliintulo ei kyennyt tukahduttamaan. Pariisista Beiruttiin ja Hong Kongiin, ihmiset alkavat tunnistaa ainoan toivomme olevan yhteinen vastarinta.

Marraskuun 29. on päivää aikaisemmin kuin 20. vuosipäivä eräälle mielenosoitukselle, joka pysäytti World Trade Organizationin huippukokouksen Seattlessa vuonna 1999, näyttäen suoran toiminnan voiman muuttaa historiaa. Tänä päivänä kapitalisminvastaisuus on levinnyt laajalle, mutta on meidän tehtävämme levittää niitä vastarinnan käytäntöjä jotka tekevät meistä hallitsemattomia.

Pummimatkustusliike Chilessä.

Kukaan ei maksa – koska he käyttävät miljardeja hävittäjähankintoihin mutta polttavat luottotiedot pummilta joka jätti ostamatta parin euron matkalipun. Kukaan ei maksa – koska heidän rakennuttamansa infrastruktuuri ei ole tarkoitettu palvelemaan vaan hallitsemaan meitä. Kukaan ei maksa – koska emme halua vain joitain asteittaisia reformeja vaan haluamme näyttää olevamme tarpeeksi vahvoja muuttaaksemme maailmaa itse. Kukaan ei maksa.